Világgazdasági és Nemzetközi Kapcsolatok Intézet

Az intézet oktatási és kutatási profiljának fókuszában a világgazdaságtani, nemzetközi üzleti folyamatok, az integrációs, ezen belül különös hangsúllyal az európai uniós ismeretek és szakpolitikák, valamint a gazdasági és nemzetközi jogi ismeretek állnak.

Szervezeti egységünk a Gazdaságtudományi Kar minden szakán jelen van a felsőoktatási szakképzésektől kezdve az alapképzésen át a mesterképzésekig, alapozó, törzs-, szakirányos valamint választható tárgyakkal. Kollégáink mind a magyar, mind az angol nyelvű oktatásban jelentős szerepet vállalnak. Átoktatás keretében további feladatokat látunk el az egyetem több más karán is. Kollégáink kutatási eredményeikről folyamatosan beszámolnak publikációs tevékenységük során. Szakértői tevékenységünkkel igyekszünk hozzájárulni a város és megye tőkevonzó képességének növeléséhez.

A Gazdaságtudományi Kar nemzetközi gazdálkodási alapszakának, nemzetközi gazdálkodás alapképzésének, illetve a magyar és angol nyelvű nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterképzéseinek (MA in International Economics and Business) gondozását is ellátjuk.

Célunk olyan szakemberek képzése, akik a végzettségi szintjüknek megfelelő mélységben képesek elemző, döntéshozó munkát végezni a magán- és közszféra szervezeteinél magas szintű jogi ismeretek birtokában, ismerve és átlátva a legfontosabb világgazdasági és regionális folyamatokat és ezek hatásait.

Tanszékek

  • Európai Integrációs Tanszék
  • Gazdasági Jog Tanszék
  • Világgazdasági és Nemzetközi Üzleti Tanszék

Szolnoki Campus

  • Dr. Kacsirek László
  • Dr. Meisel Sándor
  • Dr. Máté Zoltán
Legutóbbi frissítés: 2022. 08. 09. 14:47