Jelképek, hagyományok

Jelképek

A Kar logója

A kari logó általánosan használható azokon a hivatalos iratokon, tárgyakon, amelyek a Kar intézményi megjelenését hivatottak jelezni.

A speciális használatának szabályozása a Kar dékánjának jogköre.

Hagyományok

Sárgulás

1868 óta ad az országnak agrárszakembereket Debrecen. Ha hinni lehet az annaleseknek, áprilisban egy hétre azóta a Sárgulóké a város. A végzősök ugyanis ilyenkor ünnepelik meg azt, hogy hamarosan búcsút intenek a felsőoktatásnak. A sokat megélt kollégium és környéke ekkortájt a szokásosnál is jobban megélénkül, mert a sárgulási hét minden egyes napja magában hordozza a jó buli lehetőségét. A tanár-diák derbik legváltozatosabb formáitól kezdve az emlékfaültetésig mindenféle dolog történik ekkor, és nem maradhat el a hagyományos korsóavató sem. Az események az érzelmek legszélesebb skáláját vonultatják fel a mulatságostól az elgondolkodtatóig.

A csúcspontot magától értetődő módon a lovas felvonulás jelenti, amikor a diploma előtt álló diákok a várostól is elbúcsúznak. A daloló vidám menetből ilyenkor senki nem gondol arra, hogy valami hamarosan véget ér.
Ilyenkor nem beszél senki a vidékfejlesztésről, vállalatgazdaságtanról, a tájökológiáról, a természeti erőforrásokról, számvitelről. Ilyenkor „csak” nagyon vidám fiatalokat lehet látni. Sárgulnak.


Felezés

A felezés azon hallgatók rendezvénye, akik képzési idejük felét már teljesítették. A hároméves BSc/BA képzésben résztvevők másfél év elteltével ünneplik, hogy az alapozó ismereteik megszerzését követően már csak másfél év szakmai tapasztalat elsajátítása van hátra a végzésig. Az egyhetes rendezvény folyamán sportversenyek, bulik és egyéb szórakoztató rendezvények színesítik a hallgatói életet.

 

 

 


AVA

A Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar és a Nemzetközi MBA Hálózat a Kar megalakulása óta kétévente megrendezi az AVA nemzetközi kongresszust (International Congress on the Aspects and Vision of Applied Economics and Informatics, AVA) az alkalmazott gazdaságtudományok és informatika témakörben. A kongresszus célja, hogy nemzetközi platformot teremtsen a menedzsment, informatika és vidékfejlesztés területét érintő kutatási eredmények ismertetésére, tudományos párbeszédek folytatására. Az Agrárgazdasági és Vidékfejlesztési Kar által 2003-ban alapított tudományos szimpózium házigazdái forgószínpadszerűen a nemzetközi szakmai hálózat tagjai közül kerülnek ki, így az AVA 2011-ben a hollandiai Wageningenben kerül megrendezésre. Az AVA állandó honlapja

Legutóbbi frissítés: 2022. 10. 12. 10:14