Együtt tovább a GTK-n!
Együtt tovább
a GTK-n!
Multikulturális közösség
multikulturális közösség
Öt kontinens
egy helyen
A Gazdaságtudományi Kar igazi multikulturális környezet, hiszen a kar saját angol nyelvű képzésein több mint félezer hallgató van folyamatosan jelen a világ minden részéből. Ez a nagyszerű csapat félévről-félévre kiegészül a résztanulmányokra érkező európai – többek között spanyol, olasz, francia, német, lengyel – hallgatókkal is, akik szívesen tanulnak és szórakoznak együtt a magyar hallgatókkal.
Bővebben
Kutatás a DE-GTK-n
Sokszínű paletta
Kutatás
a DE-GTK-n
Karunk kutatási palettája rendkívül sokszínű, az utóbbi években vizsgálódtunk a multinacionális vállalatok stratégiájától kezdve a pénzügyi tudatosságig, az e-sporttól a sportszolgáltatások menedzsmentjéig, a brandépítéstől az employee brandingig, a tojásfogyasztástól a fenntarthatóságig számtalan területen. Nemcsak az íróasztal mellett készültek elemzéseink, de innovatív kutatási módszereket is alkalmaztunk, például fogyasztói szokásokat felmérésére szemkamerát használtunk.
Bővebben
Sokszínű paletta
Sport a DE-GTK-n
Számtalan élmény
Sport
a DE-GTK-n
A Debreceni Egyetem messze földön híres arról, hogy a hallgatóinak rendkívül színes kínálatot nyújt sportszolgáltatások terén. A DE GTK hallgatóit a Böszörményi úti Campuson két sportcsarnok, a négy teniszpályás, küzdő- és vívótermet magába foglaló Teknős épülete, futópályák, füves és műfüves focipályák és szabadtéri kondipark várja, ha az előadások után felfrissülésre vágynak. Hallgatóink bekapcsolódhatnak egyetemi bajnokságokba (labdarúgó bajnokságtól a sakk bajnokságig), fitneszszolgáltatásokat vehetnek igénybe az Unifit fitneszközpontban, de akár turisztikai programokon is részt vehetnek.
Bővebben
Sokszínű paletta
GTK-Tehetség-gondozás
A legjobbak között
GTK-Tehetség-
gondozás
A Debreceni Egyetem karain többféle szervezeti formában folyt eddig is és folyik most is hatékony tehetséggondozás /szakkollégiumok, demonstrátorság, tudományos diákköri munka stb./, ennek az új programnak a célja: a legkiválóbb hallgatók intenzív egyéni fejlesztése a gazdagítás és gyorsítás eszközeivel, egységes feltételrendszerben a DE minden karán.
A munkát a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Program-bizottsága koordinálja, amelyben a karok oktató képviselői és a Hallgatói Önkormányzat képviselője vesznek részt.
Bővebben
Sokszínű paletta
Gazdaság-tudományi kar
Gyakori kérdések
Információk
Információk
Gyakori kérdések

Tavaly az állami 400 pont volt, a fizetős pedig változó 280-388 pont között.

Jelenleg az alapképzések esetében 200.000-230.000 Ft között van egy félév, a mesterképzés pedig 300.000 Ft.

Ha elvégzed 2 év alatt a FOSZ képzést, utána körülbelül ugyanannyi idő a BSc képzés is.

2020.02.01-től: 35 % kap ösztöndíjat: I. sáv-5 % - 38.000 Ft/hó; II. sáv-10 % - 28.000 Ft/hó; III. sáv-10 % - 19.000 Ft/hó; IV. sáv-10 % - 13.000 Ft/hó

Egy tárgyat maximum 3-szor lehet felvenni és 6 vizsgaalkalmad van teljesíteni.

Igen, tanulmányaid során egyszer.

Gazdasági szakokon 36 kredit két félév alatt, agrár és sporttudományi szakokon 30 kredit két félév alatt.

Mindenképp meg kell nézni, hogy azokra a szakokra/karokra, amikre jelentkeztél miket fogadnak el és mire van lehetőséged.

Február környékén azokra a szakokra, ahol az előző években a legtöbben jelentkeznek, minimum pontokat határoznak meg, de ez intézménytől függően változhat - lehet ennél magasabb.

Általában augusztus végétől szeptember első hetéig tart, hiszen több turnusban van és a karodtól függ, hogy melyikre jelentkeztél.

Az órákat a Böszörményi úti campus területén tartják.

Veres Péter kollégium vagy Arany Sándor diák apartman

Egy szakmai középfokú vagy általános felsőfokú nyelvvizsga, viszont a Nemzetközi gazdálkodás és Turizmus-vendéglátás szakok esetében 2 nyelvvizsga szükséges, ami lehet 2 szakmai középfokú, vagy 1 szakmai középfokú és 1 általános felsőfokú nyelvvizsga.

Nem feltétlen kell, mivel minden szükséges ismeretet megtanítanak az egyetemen, viszont nem hátrány, ha van a reál tárgyakhoz affinitásod.

Nemzetközi gazdálkodás és Turizmus-vendéglátás szakok esetében a diploma megszerzéséhez két nyelvvizsga kell az oklevélhez. 1 középfokú szakmai és 1 általános felsőfokú nyelvvizsga (de nem lehet egy nyelvből ugyanaz) vagy 2 középfokú szakmai nyelvvizsga.

Nem kell nyelvvizsga a felvételihez, de jó ha van, többletpontot lehet érte kapni.

Szociális ösztöndíj

Igen két lezárt félév után van lehetőség a tanulmányi eredményeid alapján.

Az egyetem több külföldi intézménnyel is kapcsolatban van, bővebb információt az Egyetemi Hallgatói Külügyi Bizottságtól tudsz kérni.

Az egyetem számos lehetőséget is biztosít a kikapcsolódásra, pl. egyetemi bulik, főzések, yoUDay, Debreceni Egyetemi napok. Valamint vannak karspecifikus programok is, mint például a Gazdaságtudományi Karon: Gólyatábor, Gólyabál, Kari napok, Felezés, Sárgulás

Az egyetem rengeteg céggel kapcsolatban áll, ahova fogadják a gyakorlati félévet teljesítő hallgatókat. Pontosabb információkat a Mag Praktikum Gyakorlatszervező Központ tud adni.

FOSZ képzések esetében: 4 félév, Alapképzések: általában 7 félév (kivétel: sportszervező 6 félév, turizmus-vendéglátás/nemzetközi gazdálkodás 8 félév) Mesterképzések: 4 félév
Minden így kezdődik el...
00:15
Fészekrakó, amikor a gólyák táncolnak
00:15
The show must go on
00:15