Hírek

Több újítást is hozott a 2023-as év a Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogram (DEDM) életében. A DEAC szabadidősport szakosztálya által szervezett játékos megmérettetés ezentúl még motiválóbb lehet. A cél, hogy minél több egyetemi dolgozó mozogjon és tegyen ezzel az egészségéért.

A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar hallgatói nyerték meg a XXI. Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyt (OPEV). Hazánk egyik legrangosabb közgazdasági megmérettetését idén Győrben rendezték.

A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar 37 hallgatója nyerte el ebben a tanévben a Magyar Nemzeti Bank Kiválósági Ösztöndíját. Az erről szóló okleveleket csütörtökön vették át a díjazottak.

Nemzetközileg elismert diploma, kiváló oktatók, ötezer fős multikulturális közösség, modern előadók, saját bulihely és többfunkciós sportlétesítmények – ez vár a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán széles képzési kínálattal a gazdaság-, a sport-, a bölcsészet- és az agrártudományok területén a szakképzésektől egészen a doktorképzésekig.

Közgazdászokat, menedzsereket, mérnököket és sportszakembereket avatott a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara. Csaknem 600 friss diplomás vette át oklevelét a pénteken tartott ünnepségeken.

1

Kövess minket a Facebookon, Instagramon, Twittweren és TikTokon is!

A DE Gazdaságtudományi Kar két hallgatója is díjat nyert az M4 Sport - Az Év Sportolója Gálán hétfő este. A Magyar Sportújságírók Szövetsége Kozák Lucát választotta a 2022-es év női sportolójának, míg Battai Sugár Katinka a női kardválogatottal nyert a legjobb egyéni csapatsportágak voksolásán.

Rekordszámú magyar sportoló, köztük a Debreceni Egyetem öt hallgatója részvételével kezdődnek szerdán a 31. Téli Egyetemi Világjátékok. A nemzetközi egyetemi sport legrangosabb eseményét idén a New York állambeli Lake Placidben rendezik január 12-22. között.

Huszonhat egyetemi tanárral bővült a Debreceni Egyetem oktatóinak köre. A köztársasági elnök december 15-i hatállyal nevezte ki az új egyetemi professzorokat – tájékoztatott legújabb számában a Magyar Közlöny.

Hazánkban elsőként indít Települési önkormányzati vezetőképző szakirányú továbbképzést a Debreceni Egyetem (DE) a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségével (TÖOSZ) együttműködve. A posztgraduális képzést 2023 szeptemberében hirdeti meg először az intézmény, elsősorban települési önkormányzatok, valamint azok működéséhez kapcsolódó civil szervezetek vezetői számára.