Tanévzáró ünnepség

Kedves Végzős Hallgatónk!

A 2019/2020. tanév a Debreceni Egyetemen folytatott tanulmányainak utolsó évét jelentette. Különleges év volt ez, amelynek teljesítése a szokatlan körülmények miatt sok türelmet, számos erőfeszítést, de egyben kreativitást is igényelt hallgatótól, oktatótól egyaránt. A diplomaszerzés felejthetetlen élményét beárnyékolta a világjárvány miatt elmaradt szakmai és szabadidős programok, sportrendezvények, baráti összejövetelek, az ünnepségek hiánya, de az óráknak és a vizsgáknak a megszokottól eltérő körülményeiről, a tanulmányok folytatásának és lezárásának – remélhetőleg többé meg nem ismétlődő – egyediségéről valószínűleg soha nem fog elfeledkezni.

A veszélyhelyzetben elrendelt járványügyi intézkedések miatt a tanulmányai sikeres befejezését megkoronázó tanévzáró ünnepség sem a hagyományos keretek között zajlik: a búcsúzásra az egyetemi évektől, a csoporttársaktól az egyetemtől ebben az évben rendhagyó módon a szabadban, a Nagyerdei Stadionban kerül sor, ahol a férőhelyek száma megengedi, hogy Ön a stadion küzdőterén, családtagjai, barátai a lelátókon részesei lehessenek az egyetemi évek sikeres lezárásának. Az okleveleket az egyetem az idén záróvizsgázóknak postai úton juttatja el, ugyanakkor szeretné megadni azt az élményt, ami a felsőoktatási tanulmányok lezárásakor, a diploma megszerzésével, a hallgatói talár, a kari gallérok viselése és a hagyományos egyetemi sapka ünnepség végi levegőbe dobásával jár. Az ünnepség kellékét, a sapkát az ünnepségen résztvevők ezúttal is megtarthatják.

A tanévzáró ünnepség – járványügyi előírások szerinti – szervezése érdekében kérjük, hogy 2020. június 17. napjáig a következő címen (tavoktatas@econ.unideb.hu) részvételi szándékát szíveskedjék jelezni, valamint azt is, hogy előreláthatólag hány fővel érkezik.

A tanévzáró ünnepség időpontjáról és a további tudnivalókról NEPTUN-rendszeren és a kari honlapon keresztül tájékoztatjuk. Az ünnepség tervezett időpontjai: június 27., július 4., 5., a résztvevők létszámának függvényében.

 

Kedves Hallgatónk! Várjuk tanévzáró ünnepségünkön, hogy egy közös, felejthetetlen élménnyel vegyünk búcsút a tanévtől, a Debreceni Egyetem a diplomájukat megszerző hallgatóitól, Ön az egyetemi évektől.

 

A Debreceni Egyetem vezetése

 

Legutóbbi frissítés: 2022. 08. 01. 17:55