Hungaroringen is voltak a Sportgazdasági és Menedzsment Tanszék hallgatói

Szakmai tanulmányúton a Sportgazdasági és Menedzsment Tanszék hallgatói!

 

A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar Sportközgazdász mester- és Sportszervező alapszakos hallgatói szakmai tanulmányúton vettek részt. 2019 február 15-én pénteken a hallgatóknak lehetőségük volt, a hazai autósport fellegvárában látogatást tenni. Ahogy a Hungaroring Sport Zrt. munkatársaitól megtudták, Mogyoródon a Hungaroring nemcsak a világhírű F1 sorozat otthona, hanem túraautós szakágaknak is biztosít minőségi és biztonságos versenyzési lehetőséget.

A hallgatók bejárhatták a pályát, fényképezkedtek a rajtvonalon, a pódiumon és a sajtószobában is. Végig mentek az autók nélkül téli álomba merült „Boksz utcán” és a vezérlőtermen is. Utóbbiban megtapasztalhatták, hogy milyen összetett rendszer működteti a pályát, hogy milyen sok biztonsági berendezés és kamera szükséges ahhoz, hogy egy F1-es futam biztonságosan lebonyolításra kerüljön.

Természetesen gazdasági kérdésekről is esett szó, ahol a hallgatók a pálya finanszírozásról kaptak tájékoztatást. Ismertették a szakemberek a jövőbeni nagyszabású tervüket a Hungaroring pályáján található kiszolgáló egyégek teljeskörű felújításáról és a vendéglátás feltételeinek a javításáról, annak érdekében, hogy a hazai F1 továbbra is Magyarország sportpiacának és turisztikai desztinációjának meghatározó tényezője maradjon.

Miután áttanulmányozták a pálya vonalvezetését és megjegyezték a kritikus pontokat közösen buszra szálltak és két körön át próbálták megdönteni a pályacsúcsot, amely ezúttal elmaradt.

A F1-es pályán átélt „száguldozás” után a hallgatók meglátogatták a budapesti Új Hidegkuti Nándor Stadiont, amely az MTK labdarúgócsapatának az otthona.

A hallgatók először egy stadiontúrán vettek részt, ahol a létesítmény mindennapos működésébe kaptak betekintést. Ez után dr. Deutsch Tamás az MTK Sportegyesület elnöke tartott előadást az egyesület múltjáról és jelenéről, bemutatva a kezdeti buktatókat, majd a hallgatókkal a jótapasztalatokat megosztva kihangsúlyozta a megoldásokat, amelyeknek a jelenlegi sikereket köszönhetik.

Szenvedélyes előadásában bemutatta az egyesület működésének fő célkitűzéseit, törekvéseit és jövőbeli terveit, amelyet amolyan útravalónak szánt a hallgatóinknak.

A nap zárásaként Deutsch Péter az MTK elnökségi tagja és Gyulai Márton az Európai Atlétikai Szövetség (EAA) tanácsának tagja tartott előadást a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság pályázatával kapcsolatban.

A pályázati bizottság vezetője Deutsch Péter volt, aki betekintést nyújtott a pályázási folyamat sajátosságaiba, amelynek köszönhetően Budapest sikeresen elnyerte a világ egyik legrangosabb sporteseményének a szervezési jogát. Gyulai Márton az ügyvezetői feladatokat látta el a pályázat során és előadásában kiemelte, hogy a szavazóbizottság egyhangúan döntött Magyarország mellett. Hangsúlyozta, hogy ezt többek között az aprólékos, mindenre kiterjedő tervezésnek köszönhetik, amellyel meggyőzték a Nemzetközi Atlétikai Szövetég (IAAF) döntéshozóit.

A hallgatók legközelebb március 8-án a budapesti Groupama Arénába látogatnak majd el, amely Európa egyik legmodernebb multifunkcionális létesítménye. Az aréna, amely alkalmas sport-, kulturális, üzleti és magánrendezvények lebonyolítására is a Ferencvárosi Torna Club otthona. A stadiontúra mellett a Sportok Házában több Sportszövetség működésével is megismerkedhetnek majd a leendő sportszakemberek.

 

 

 

Legutóbbi frissítés: 2022. 08. 01. 17:55