Hírek

Öt egyetem mintegy negyven hallgatója és hat oktatója vesz részt a Debreceni Egyetem első Erasmus+ Blended Intensive Programján (BIP) májusban. A vezetői képességek fejlesztésére fókuszáló kurzust a DE Gazdaságtudományi Kara szervezi meg.

A már meglévő közös képzések folytatása, hallgatói és oktatói cserék, kettős diploma és tananyagfejlesztés – minderről szó volt azon a pénteki találkozón, amelyen a Pekingi Nemzetközi Tanulmányok Egyetemének delegációját fogadta a Debreceni Egyetem rektori és a Bölcsészettudományi Kar dékáni vezetése.

Lopásbiztos strandtáskával talált komoly befektetőt és mentort Török Gergő, a Debreceni Egyetem marketing mesterszakos hallgatója és társa az RTL Klub műsorában. A fiatal vállalkozók a tavalyi forgatás óta folyamatosan fejlesztik a termékeket, melyekre a vasárnapi adás óta robbanásszerűen megugrott a kereslet.

Jelentősen megnőtt a Debreceni Egyetem dolgozóinak sportos aktivitása februárban. Az év második hónapjában már kisebb részekre bontott szervezeti egységek versenyeztek, ez pedig motiváló volt a Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogram (DEDM) résztvevői számára.

- A Debreceni Egyetem jól halad az önfenntartóvá válás útján – jelentette ki Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter csütörtöki debreceni látogatása során. A tárcavezető az intézmény kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységéről tájékozódott az Innovációs Központban, valamint előadást tartott a Gazdaságtudományi Kar hallgatóinak.

A tavaszi félévben is gazdag programkínálattal várja a szépkorúakat a Szenior Egyetem előadás-sorozata, amely a Debreceni Egyetem harmadik missziójának keretében ad tájékoztatást a tudományos újdonságokról az idősebb korosztály számára.

Duális képzést indít a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara és a labdarúgó egyesület. Az erről szóló megállapodást szerdán írták alá az intézmény és a klub vezetői. A gyakorlatorientált képzés az őszi szemeszterben kezdődik, így már áprilisban jelentkezhetnek a sportközgazdász mesterszakos hallgatók.

Egyedülálló ösztöndíjrendszer, Komondor a Kassai úti campuson, világjáró hallgatók, unikális orvosi berendezés, Marco Rossi rendhagyó órája és jótékony ovisok – a Debreceni Egyetem legfontosabb eseményeiről, aktualitásairól láthatnak tartalmas riportokat, interjúkat az intézmény saját gyártású magazinműsorában. A februári adás már megtekinthető az unideb.hu-n és az egyetem Youtube-csatornáján.

A DASE labdarúgóját, a Debreceni Egyetem GTK gazdálkodási és menedzsment szakos hallgatóját, a 23 éves Hamza Khant meghívták a pakisztáni válogatott összetartására.

Egyedülálló ösztöndíjrendszer, kitüntetések, innovatív húskészítmények, reményt nyújtó óvodások, Marco Rossi és Komondor az egyetemen – ismét a Debreceni Egyetem legfontosabb híreiről, eseményeiről tudósított a Díszudvar magazin.