Tájékoztatás „A magyar mezőgazdaság kihívásai” c. tudományos konferencia Agrárökonómia és Vidékfejlesztés szekciójának eredményeiről

Több, mint száz szakember részvételével került megrendezésre a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar konferenciája, a Tiszántúli Agrártudományi Napok, amit a debreceni agrár-felsőoktatás 150 éves jubileuma tiszteletére rendezett az intézmény szeptember 6-án, csütörtökön. A több napos rendezvénysorozat keretében elhangzott, hogy jubileumát ünnepli a gazdasági és az agrárképzés egyaránt, hiszen a jogelőd intézmény a debreceni Országos Felsőbb Gazdasági Tanintézet volt, mely keretében az intézményes agrárfelsőoktatás elindult a keleti régióban is.


A konferencián a plenáris ülés mellett a résztvevők több szekció előadásaiba kapcsolódhattak be, az állattudománytól a növény-, valamint a kertészettudományon át, egészen az agrárökonómia és vidékfejlesztésig. Az Agrárökonómia és Vidékfejlesztés szekcióülés elnöke Dr. Szűcs István, egyetemi docens volt.
 

Az előadások itt érhetők el.

 

Legutóbbi frissítés: 2022. 08. 01. 17:55