Pótfelvételi tájékoztató 2022

 

Pótfelvételi tájékoztató
2022.

A pótfelvételi eljárás során csak egy intézménybe és csak egy szakra lehet jelentkezni. A jelentkezésre kizárólag elektronikusan van lehetőség, a www.felvi.hu honlapon.

Csak azoknak a jelentkezését fogadja el az Oktatási Hivatal, akik 2022-ben a rendes felvételi eljárás során nem jelentkeztek egy intézménybe sem, vagy akik a 2022. július 21-i ponthúzás során nem nyertek felvételt egyetlen felsőoktatási intézménybe sem.

A meghirdetett képzésekkel és a jelentkezéssel kapcsolatos további információk a www.felvi.hu honlapon találhatók, illetve e-mailen kérhetők: . A jelentkezőknek el kell érniük az általános felvételi eljárás során a jelentkezési szakjukra érvényes felvételi ponthatárt.

A jelentkezés időszaka: 2022. július 26-augusztus 5.

(Felvételi döntés (ponthúzás): 2022. augusztus 24.)

 

Jelentkezéskor feltöltendő dokumentumok:
Az alábbi dokumentumokat a www.felvi.hu honlapon az E-felvételi felületre kell feltölteni minden jelentkezőnek: 

 • a 2006. február 1. előtt szerzett magyar felsőfokú végzettséget tanúsító oklevél,
 • külföldi felsőfokú oklevél,
 • hivatalos igazolás az oklevél minősítéséről azoktól, akiknek az oklevele nem tartalmazza a minősítést,
 •  a 2003. január 1. előtt szerzett nyelvvizsga bizonyítvány(ok),
 •  többletpontra jogosító igazolás(ok),
 •  MBA szakra jelentkezőknek munkahelyi igazolás arról, hogy mióta áll munkaviszonyban.

Mesterszakra történő jelentkezés esetén előzetes kreditelismertetést kell lefolytatni, amihez a szükséges adatlapokat (melyek megtalálhatóak a kar honlapján (http://www.econ.unideb.hu/index.php/hu/kepzeseink/mesterkepzesek) az adott mesterszaknál)  2022. augusztus 8-ig  kérjük a  DE Gazdaságtudományi Kar Tanulmányi Osztályára beküldeni! (Cím: DE GTK Tanulmányi Osztály, 4002 Debrecen Pf. 400.) Az adatlapokhoz kérünk mellékelni a teljesített tárgyakról hivatalos igazolást (leckekönyv másolat, vagy kreditigazolás, vagy törzslap/oklevélmelléklet fénymásolata).

Nem kell kreditelismerési adatlapot küldeniük azoknak, akik az adott mesterszakon teljes kreditérték beszámításával vehetők figyelembe (a képzési és kimeneti követelmények alapján).

A szakmai és motivációs felvételi elbeszélgetéssel kapcsolatos információk (csak a mesterszakokra jelentkezők számára):

A szakmai és motivációs felvételi elbeszélgetés időpontja: 2022. augusztus 18. csütörtök, 8.00 óra. Helye: Magház 2. emelet 213. tárgyaló (Debrecen, Böszörményi út. 138.)

Minden felvételizőnek ebben az időpontban kell megjelennie. Aki nem jelenik meg a felvételi elbeszélgetésen, automatikusan kizárásra kerül a felvételi eljárásból.

A felvételi elbeszélgetésre az alábbiakat szíveskedjen magával hozni:

 • személyi igazolvány (vagy útlevél, jogosítvány, ami alkalmas a személyazonosság igazolására),
 • eredeti, kézzel írott motivációs levél (csak a közgazdásztanár szakra jelentkezőknek kell hozni),
 • pedagógus végzettséget, illetve pedagógus munkakört igazoló dokumentumok, ha vannak (csak a közgazdásztanár szakra jelentkezőknek kell hozni)
 • a kar honlapjáról (https://econ.unideb.hu/hu/node/337) a Dokumentumok-nál található Nyilatkozat kitöltve, aláírva (csak a közgazdásztanár szakra jelentkezőknek kell hozni)

A felvételi vizsga díjának (4.000 Ft) befizetésére átutalással van lehetőség, az alábbiak szerint (befizetési határidő augusztus 18.):

 • Számlatulajdonos számlaszáma: 11738008-21489815
 • Számlatulajdonos neve: Debreceni Egyetem (Debrecen, Egyetem tér 1.)
 • Összeg: 4000 Ft
 • Átutalás közleménye: 1H2GBA00MFEL/247, Felvételiző Neve, címe

A felvételi vizsgadíj befizetésének elmulasztása esetén kizárásra kerül a felvételi eljárásból.

A felvételi eredménye a www.felvi.hu honlapon a saját E-felvételi felületen lesz megtekinthető.

A felvételi pont (max. 40) a felvételi bizottság által a szóbeli elbeszélgetésre adott pontszám lesz. Tájékoztatom, hogy amennyiben nem vesz részt a szóbeli felvételi elbeszélgetésen, automatikusan kizárásra kerül a felvételi eljárásból.

 

A letölthető, pdf változatért kattintson ide <

2022. július 22.
DE GTK Tanulmányi Osztály 

Frissítés dátuma: 2022.07.26.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.