Pótfelvételi 2019

PÓTFELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

2019.

 

A pótfelvételi eljárás során csak egy intézménybe és csak egy szakra lehet jelentkezni. A jelentkezésre kizárólag elektronikusan van lehetőség, a www.felvi.hu honlapon.

Csak azoknak a jelentkezését fogadja el az Oktatási Hivatal, akik 2019-ben a rendes felvételi eljárás során nem jelentkeztek egy intézménybe sem, vagy akik a 2019. július 24-i ponthúzás során nem nyertek felvételt egyetlen felsőoktatási intézménybe sem.

A meghirdetett képzésekkel és a jelentkezéssel kapcsolatos további információk a www.felvi.hu honlapon találhatók. A jelentkezőknek el kell érniük az általános felvételi eljárás során a jelentkezési szakjuk önköltséges formájára érvényes felvételi ponthatárt.

A jelentkezés időszaka: 2019. július 29-augusztus 7.

(Felvételi döntés (ponthúzás): 2019. augusztus 26.)

 

Mesterszakra történő jelentkezés esetén előzetes kreditelismertetést kell lefolytatni, amihez a szükséges adatlapokat (melyek megtalálhatóak a kar honlapján (http://www.econ.unideb.hu/index.php/hu/kepzeseink/mesterkepzesek) az adott mesterszaknál)  2019. augusztus 7-ig  kérjük a  DE Gazdaságtudományi Kar Tanulmányi Osztályára beküldeni! (Cím: DE GTK Tanulmányi Osztály, 4002 Debrecen Pf. 400.) Az adatlapokhoz kérjük mellékelni a teljesített tárgyakról a leckekönyv, vagy kreditigazolás, vagy törzslap fénymásolatát!

Nem kell kreditelismerési adatlapot küldeniük azoknak, akik az adott mesterszakon teljes kreditérték beszámításával vehetők figyelembe (a képzési és kimeneti követelmények alapján).

 

A szakmai és motivációs felvételi elbeszélgetés időpontja (csak a mesterszakokra jelentkezők számára):

2019. augusztus 21. szerda, 8.00 óra. Helye: Magház 213. tárgyaló (Debrecen, Böszörményi út. 138.)

Minden felvételizőnek ebben az időpontban kell megjelennie. Aki nem jelenik meg a felvételi elbeszélgetésen, automatikusan kizárásra kerül a felvételi eljárásból.

A felvételi elbeszélgetésre az alábbiakat szíveskedjen magával hozni:

  • személyi igazolvány (vagy útlevél, jogosítvány, ami alkalmas a személyazonosság igazolására),
  • eredeti kézzel írott motivációs levél (csak a közgazdásztanár szakra jelentkezőknek kell hozni),
  • pedagógus végzettséget, illetve pedagógus munkakört igazoló dokumentumok (csak a közgazdásztanár szakra jelentkezőknek kell hozni)

 

Az alábbi dokumentumokat a www.felvi.hu honlapon az E-felvételi felületére kell feltölteni:

  • oklevél, vagy igazolás az oklevél kiállításának megkezdéséről,
  • hivatalos igazolás az oklevél minősítéséről azoktól, akiknek az oklevele nem tartalmazza a minősítést,
  • nyelvvizsga bizonyítvány(ok),
  • többletpontra való jogosultság(ok) iratai,
  • igazolás a munkahelyétől, hogy mióta áll munkaviszonyban (szakmai, vezetői gyakorlat igazolása), csak Master of Business Administration (MBA) szakra jelentkezőknek.

A szóbeli felvételi vizsga díja 4000 FT, melynek befizetéséhez a szóbeli elbeszélgetésen adunk csekket. A befizetést igazoló csekkszelvény másolatát szkennelve augusztus 23-ig kell az email címre elküldeni.

Frissítés dátuma: 2019.07.29.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ