Világgazdasági és Nemzetközi Kapcsolatok Intézet

Az intézet oktatási és kutatási profiljának fókuszában a világgazdaságtani, nemzetközi üzleti folyamatok, az integrációs, ezen belül különös hangsúllyal az európai uniós ismeretek és szakpolitikák, valamint a gazdasági és nemzetközi jogi ismeretek állnak.

Szervezeti egységünk a Gazdaságtudományi Kar minden szakán jelen van a felsőoktatási szakképzésektől kezdve az alapképzésen át a mesterképzésekig, alapozó, törzs-, szakirányos valamint választható tárgyakkal. Kollégáink mind a magyar, mind az angol nyelvű oktatásban jelentős szerepet vállalnak. Átoktatás keretében további feladatokat látunk el az egyetem több más karán is. Kollégáink kutatási eredményeikről folyamatosan beszámolnak publikációs tevékenységük során. Szakértői tevékenységünkkel igyekszünk hozzájárulni a város és megye tőkevonzó képességének növeléséhez.

A Gazdaságtudományi Kar nemzetközi gazdálkodási alapszakának, nemzetközi gazdálkodás alapképzésének, illetve a magyar és angol nyelvű nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterképzéseinek (MA in International Economics and Business) gondozását is ellátjuk.

Célunk olyan szakemberek képzése, akik a végzettségi szintjüknek megfelelő mélységben képesek elemző, döntéshozó munkát végezni a magán- és közszféra szervezeteinél magas szintű jogi ismeretek birtokában, ismerve és átlátva a legfontosabb világgazdasági és regionális folyamatokat és ezek hatásait.

Frissítés dátuma: 2019.09.05.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.