Vidékfejlesztés, Regionális Gazdálkodási és Turizmusmenedzsment Intézet

Az Intézet mai tevékenységi köre az intézményi reform eredményeként ma kétirányú. Magába integrálja a

  • Vidékfejlesztési és Regionális Gazdaságtani Tanszéket
  • Turizmus- Vendéglátásmenedzsment Tanszéket

A vidékfejlesztést 1993 óta gondozza az intézet, illetve annak jogelődje, de ezen kívül az intézet munkatársai többek között a következő szakok oktatásában vesznek részt:

  • Vidékfejlesztési agrármérnöki BSc alapképzés
  • Vidékfejlesztési agrármérnöki MSc mesterszak
  • Turizmus-vendéglátás BSc 
  • Kereskedelem-marketing BSc 

Az intézet fő kutatási profilja a regionális erőforrások feltárására, kiaknázására és a különböző fejlesztési programok regionális és térségi hatásainak vizsgálatán alapul.

Az Intézet munkatársai az Ihrig Károly Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskolában vesznek részt.

A Kar fejlesztési törekvéseinek eredményeként a korábban a vidékfejlesztés részét képező Turizmus- Vendéglátásmenedzsment, valamint új irányként a Sportgazdasági és -menedzsment tanszékek integrálódnak az Intézetbe.

A turizmus és vendéglátás oktatása másfél évtizedes hagyományokkal bír az intézet keretei között. Önálló szakká, illetve tanszékké alakulását a társadalmi igények ösztönözték, amit a meghirdetett BSc szakokra való jelentkezés évek óta meggyőzően bizonyít. A vidéki turizmus különböző ágai a fejlett országokban a gazdaság „nehéziparának” számítanak, amit reményeink szerint követnek a magyarországi lehetőségeink is.

Frissítés dátuma: 2021.06.14.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.