Számviteli és Pénzügyi Intézet

A Számviteli és Pénzügyi Intézet feladata sokrétű. Alapvető küldetésünknek tekintjük naprakész számviteli és pénzügyi tudással rendelkező, a vállalati és az intézményi gyakorlatot is jól ismerő, folyamatos önképzésre képes szakemberek képzését. Az Intézet a Gazdaságtudományi Kar minden szakán ellátja a számvitellel, pénzügyekkel és adózással kapcsolatos oktatási feladatokat. Az Intézet jelenleg a Pénzügy és számvitel felsőoktatási szakképzési (szakvezető: Dr. Darabos Éva), a Pénzügy és számvitel alapképzési (szakvezető: Dr. Bács Zoltán) és a Számvitel mesterképzési (szakvezető: Dr. Bács Zoltán) szakokat gondozza. Az Intézet kiemelt feladatának tekinti a régió vállalataival, intézményeivel és szakmai szervezeteivel történő kapcsolattartást és együttműködést, ahol kiemelt partnereinek tekinti a National Instruments Hungary Kft.-t, a KITE ZRt.-t, Deloitte-ot, PVC-t, Lego Manufacturing Kft.-t. Kihelyezett tanszékünk a National Instruments Hungary Kft.-t. A Pénzügy és számvitel BA szak gyakorlati képzésében évente 80-100 gyakornok vesz részt, melyek közül csaknem 30% állásajánlatot is kap a képzőhelytől. A gyakorlati képzést a hallgatók 4,3 felett (1-5 skálán), a fogadóhelyek 4,5 felett (1-5 skálán) értékelik.

A pénzügy és számvitel szakos hallgatók gyakorlati képzésében közreműködő stratégiai partnerek

  • OTP Bank Nyrt.,
  • K&H Bank Zrt.,
  • Oberbank AG,
  • Nemzeti Adó-és Vámhivatal,
  • HBZ Kft, Debreceni Egyetem Kancellária,
  • HUNÉP Zrt, AVE Ásványvíz Kft.,
  • és különböző könyvelő és könyvvizsgáló irodák.

Az Intézet egyre szélesebb körű publikációs tevékenységet nemzetközi és hazai tudományos és szakmai folyóiratokban. emellett törekszik a nemzetközi oktatási és tudományos kapcsolatok fejlesztésére is.

Frissítés dátuma: 2020.02.13.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.