Gazdasági Szaknyelvi Kommunikációs Intézet

A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán a nappali és levelező szakos hallgatók nyelvi képzését a Gazdasági Szaknyelvi Kommunikációs Intézetbiztosítja. Az intézet jelenlegi struktúrája 2014-ben jött létre, amikor a Gazdálkodástudományi- és Vidékfejlesztési Kar, valamint a Közgazdaságtudományi Kar egyesült.

Az oktatási feladatok közé tartozik az általános és szaknyelvi órák biztosítása BA., BSc., MA. és MSc. szinten, valamint a felsőfokú szakképzés képzési formáiban tanuló hallgatók nyelvi óráinak az ellátása.

A nyelvoktatás terén kiemelten fontos célkitűzése az intézetnek, hogy a munkaerőpiac igényeit kielégítő célorientált szaknyelvi ismeretekkel lássa el a hallgatókat, ezáltal növelje versenyképességüket és érvényesülési lehetőségüket a munka világában, valamint felkészítse őket a diploma megszerzéséhez szükséges nyelvvizsgára.

A Gazdasági Szaknyelvi Kommunikációs Intézet akkreditált vizsgahelye a KITEX, BGE, GazdálKODÓ, TársalKODÓ és Zöld Út Nyelvvizsgáknak, emellett a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal által engedélyezett képzési program keretében kínál nyelvtanfolyamokat angol és német általános nyelvből, valamint gazdasági-üzleti szaknyelvből a hallgatói és a városi nyelvtanulási igényeknek megfelelve.

Az intézmény keretein belül működik továbbá az angol-magyar gazdaságtudományi szakfordító szakirányú továbbképzési szak.

Az intézet oktatóinak kutatási területe a szaknyelvoktatás, ezen belül a gazdasági szaknyelv különböző aspektusai, valamint az interkulturális ismeretek és a nyelvtanítás módszertana. Az oktatók intenzíven jelen vannak a hazai és nemzetközi szakmai életben, valamint jelentős tudományszervező és publikációs tevékenységet végeznek.
 

  • Intézetigazgató: Dr. Czellér Mária, egyetemi docens
  • Intézeti adminisztrátor: Szilágyi Katalin (+36-52/508-444 \88160;  )

Munkatársaink

Óraadóink

Bővebb információ a munkatársakról. (Főbb kutatási területek, főbb oktatott tárgyak)  

KITEX, BGF, Zöld Út nyelvvizsgák, nyelvtanfolyamok szervezése

  • Szilágyi Katalin (+36-52/508-444 \88160;  )
 

Frissítés dátuma: 2021.02.01.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.