Alkalmazott Informatika és Logisztika Intézet

Intézetünk két, szervesen kapcsolódó szakterületen fejti ki oktatási és tudományos tevékenységét, mint három tanszéki kollektíva alkotta egység. Ennek az egységnek a küldetése, hogy nemzetközi színvonalú ismeretekkel és megoldásokkal jellemezhető, a Debreceni Egyetem és a Kar profilja szerinti, egyértelmű szerepű és imázsú szervezeti egységként működve hozzájáruljon a régió gazdasági sikeréhez a szakember képzés, a gyakorlat orientált kutatások és a szakágazati együttműködések révén.
Az Intézet tevékenysége három terület köré csoportosítható: (i) az értéklánc menedzsment, az ellátási láncok és hálók menedzsmentje, a lánc és háló szemléletű teljesítménymérés, amelyek a következő két terület ismereteire épülve szintetizálnak és biztosítják a szinergiát. (ii) az információ áramlás témaköre olyan operatív ismeretekkel foglalkozik, mint a vállalatirányítási rendszerek, döntéstámogató rendszerek, adatbázisok és külső információk kezelése, ami gazdasági (üzleti) fókuszú információ-gazdálkodásként, üzleti intelligenciaként teljesedik ki. (iii) a logisztika menedzsment művelésében kiteljesedő, az anyagáramláshoz kapcsolódó kérdések, amelyek olyan operatív ismeretekkel foglalkoznak, mint a vállalati logisztika, az anyaggazdálkodás, szállítmányozás, raktározás, értékteremtő folyamatok menedzsmentje.
Kiemelt kutatási irány az üzleti alkalmazások és megoldások feltárása, fejlesztése, a kapcsolati hálók és üzleti hálózatok, illetve a külső és belső ellátási láncok menedzsmentje. Ebben speciális fókuszú szakterületként jelenik meg az agrár-élelmiszergazdaság és az agrárinformatika.

Intézeti tanszékek

Frissítés dátuma: 2019.09.05.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.