DETEP

2000-ben az új, integrált egyetem első rektora, Fésüs László akadémikus vetette fel egy egyetemi szintű tehetséggondozó program megszervezését és indítását; amelyet az őt követő rektorok is az egyetem egyik, kiemelt feladataként kezeltek.
 
A program működtetéséhez minden karról és önálló intézetből a tevékenységet koordináló oktatók, valamint a Hallgatói Önkormányzat képviselője kerültek egy, az általános elveket kidolgozó, operatív feladatokat is végző grémiumba, amely a mindenkori rektor tanácsadó testületeként működik. Ennek tagjai koordinálják saját karuk tehetséggondozó programjait. A tanácsadó testületen belül létrejött egy szűkebb stáb, melynek feladata az évenként lefolytatott kiválasztás szakmai és metodikai elveinek meghatározása, valamint a kiválasztás megszervezése volt. Az első évben választották ki azokat a mérőeszközöket, amelyeket a program a hallgatók beválogatásához alkalmaz. A második évre körvonalazódtak azok a mérőeszközök és eljárások, amelyeket már hosszabb távon is alkalmazni lehet.
 
Az egyetemi tehetséggondozó program célja a tehetséges hallgatók programszerű támogatása, a már működő, más programokkal és szervezetekkel együttműködve, azok sajátos céljait és feladatait figyelembe véve.

Tovább a DETEP weboldalára

Frissítés dátuma: 2017.11.15.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.