Felsőoktatási szakképzés

DEBRECENI EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR
EGYÜTT TOVÁBB A GTK-N!
 

2022. február 15-ig lehet jelentkezni a 2022. szeptemberi képzésekre!

A szeptemberben induló osztatlan, alap- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre 2022. február 15-ig lehet jelentkezni elektronikusan a www.felvi.hu honlap ezen belül a következő aloldalon!

A felsőoktatási szakképzésre történő jelentkezés esetén az emelt szintű érettségi vizsga teljesítése nem szükséges a felvételhez. A képzési idő a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán mindegyik szak esetében 4 félév.

Az alábbiakban a Gazdaságtudományi Kar felsőoktatási szakképzéseinek rövid leírásai találhatók meg, illetve a szakokhoz tartozó részletes tantervek és egyéb információk:

Felsőfokú szakképzések:

1. Gazdálkodási és menedzsment: A felsőoktatási szakképzés célja olyan szakemberek képzése, akik megfelelő elméleti megalapozás birtokában képesek a gyakorlati ismeretek elsajátítására és olyan gyakorlati esettanulmányok megoldására, amelyek szimulálják a vállalkozási gyakorlat folyamatát. Ismerik a vállalkozások tevékenységét szabályozó jogszabályokat, a vállalat piaci alkalmazkodásának legfontosabb pénzügyi feltételeit, továbbá a gazdálkodási és menedzsment folyamatok irányításának, szervezésének, működtetésének alapelveit és módszereit.

2. Kereskedelem és marketing: A képzés célja olyan gazdasági szakemberek képzése, akik képesek általános gazdálkodási és ügyviteli feladatok lebonyolítására, döntések előkészítésére, alkalmasak kisvállalkozások áruforgalmi vagy marketing területén vezetői, nagyobb vállalkozásoknál középvezetők és a felsővezetők mellett kereskedelmi, illetve marketing szakreferensi, asszisztensi tevékenységet folytatni.

3. Pénzügy és számvitel: A pénzügy és számvitel felsőoktatási szakképzési célja a hallgatók felkészítése olyan közgazdasági alapműveltség megszerzéséhez a pénzügyi, illetve a számviteli alkalmazásokhoz kapcsolódó módszertani ismeretekkel, melyek alapján képesek lesznek pénzügyi és számviteli rendszerek átlátására, működtetésére.

4. Turizmus-vendéglátás: A képzés célja olyan idegen nyelve(ke)t beszélő, turisztikai és vendéglátó vállalkozásoknál dolgozó gazdasági szakemberek képzése, akik alkalmasak a fogyasztói igények feltárására és megértésére, színvonalas szolgáltatások megvalósítására, tartalmi továbbfejlesztésére, illetve a szervezőmunkában való közreműködésre.


Aktuális szakképzéseink: 

 

Kifutó szakképzések: 

Frissítés dátuma: 2022.02.02.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.