Sportgazdasági és -Menedzsment Intézet

A DE GTK-n a Sportgazdasági és -Menedzsment tanszék 2009-ben alakult azzal a céllal, hogy a sportszervező alapképzést (BSc) beindítsa. A szak 2011 szeptemberétől nappali és levelező tagozaton indul.

A hallgatók a képzés során megismerkedhetnek a menedzsment, a gazdaságtan és sportgazdaságtan, a sportmarketing, a sportfinanszírozás, a sporttörténet, a sportszociológia, a sportpszichológia, a sportdiplomácia alapjaival, valamit a sportágak elméleti és gyakorlati jellemzőivel. A diákok szakmai gyakorlatot sportszervezeteknél szerezhetnek, így a debreceni sportegyesületekkel (DEAC, DVSC, DHSE-PMD Vívóklub) és sportszervezetekkel (Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft) igen szoros kapcsolatban állunk.

Végzés után hallgatóink sportegyesületeknél, sportszövetségeknél, helyi, illetve országos sportigazgatási szerveknél, civil szervezeteknél helyezkedhetnek el, de képesek helyt állni akár más gazdasági szakterületen is.

A szak oktatási minőségét garantálja, hogy annak minden oktatója tudományos minősítéssel és kutatási gyakorlattal rendelkezik. A tanszék munkatársai több doktorandusz munkáját segítik, irányítják.

Kiváló kapcsolatot építettünk ki a Magyar Sporttudományi Társasággal és a Magyar Olimpiai Bizottsággal, együttműködési megállapodást kötöttünk a Jüveskylei, a Ljubjanai, és a kolozsvári Babes-Bolyai Egyetemmel.

Munkatársaink

Bővebb információ a munkatársakról. (Főbb kutatási területek, főbb oktatott tárgyak)

Frissítés dátuma: 2020.02.13.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.