Sportgazdasági és -Menedzsment Tanszék

A DE GTK-n a Sportgazdasági és -Menedzsment tanszék 2009-ben alakult azzal a céllal, hogy a sportszervező alapképzést (BSc) beindítsa. A szak 2011 szeptemberétől nappali és levelező tagozaton indul.

A hallgatók a képzés során megismerkedhetnek a menedzsment, a gazdaságtan és sportgazdaságtan, a sportmarketing, a sportfinanszírozás, a sporttörténet, a sportszociológia, a sportpszichológia, a sportdiplomácia alapjaival, valamit a sportágak elméleti és gyakorlati jellemzőivel. A diákok szakmai gyakorlatot sportszervezeteknél szerezhetnek, így a debreceni sportegyesületekkel (DEAC, DVSC, DHSE-PMD Vívóklub) és sportszervezetekkel (Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft) igen szoros kapcsolatban állunk.

Végzés után hallgatóink sportegyesületeknél, sportszövetségeknél, helyi, illetve országos sportigazgatási szerveknél, civil szervezeteknél helyezkedhetnek el, de képesek helyt állni akár más gazdasági szakterületen is.

A szak oktatási minőségét garantálja, hogy annak minden oktatója tudományos minősítéssel és kutatási gyakorlattal rendelkezik. A tanszék munkatársai több doktorandusz munkáját segítik, irányítják.

Kiváló kapcsolatot építettünk ki a Magyar Sporttudományi Társasággal és a Magyar Olimpiai Bizottsággal, együttműködési megállapodást kötöttünk a Jüveskylei, a Ljubjanai, és a kolozsvári Babes-Bolyai Egyetemmel.

Munkatársaink

Bővebb információ a munkatársakról. (Főbb kutatási területek, főbb oktatott tárgyak)

Frissítés dátuma: 2017.07.04.