Keresztféléves tájékoztató 2022

2022. évi keresztféléves felvételi tájékoztató mesterképzésre való jelentkezéshez

A 2022. februártól induló mesterképzésekre való jelentkezés elektronikusan történik a www.felvi.hu honlapon /E-felvételi/.

Jelentkezési időszak: 2021. október 15 -  november 15.
(Hiánypótlási határidő: 2022. január 10.)

A kar által indított képzésekről részletes tájékoztató a www.felvi.hu honlapon a Felsőoktatási felvételi tájékoztató 2022. februárban induló képzések című kiadványban található.

 • Előzetes kreditelismerési adatlapot kell küldeniük azoknak a felvételizőknek, akiknek az előzetes végzettsége a jelentkezési mesterszakon nem teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe a képzési és kimeneti követelmények – 18/2016. (VIII. 5.) EMMI rendelet alapján. Bővebb információ: https://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/felveteli_tajekoztato/FFT_2022K/4_mesterkepzes

  Az előzetes kreditelismertetéshez szükséges kitöltött adatlapot, mely megtalálható a kar honlapján (https://econ.unideb.hu/hu/node/159 oldalon az adott mesterszaknál: ’Letölthető adatlap kreditek elismertetéséhez’) 2021. november 15-ig  kérjük a  DE Gazdaságtudományi Kar Tanulmányi Osztályára beküldeni (Cím: DE GTK Tanulmányi Osztály, 4002 Debrecen, Pf. 400). Az adatlaphoz kérünk kreditigazolást mellékelni (vagy a leckekönyv, vagy elektronikus index, vagy törzslap, vagy oklevélmelléklet másolatát)!

  Nem kell kreditelismerési adatlapot küldeniük azoknak, akiknek az előzetes végzettsége a jelentkezési mesterszakon teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe a képzési és kimeneti követelmények – 18/2016. (VIII. 5.) EMMI rendelet alapján.

 • Felvételi vizsga: minden felvételizőnek a jelentkezési szakja(i)nak megfelelően (minden jelentkezési szakjára külön-külön) egy 10 oldalas beadandó dolgozatot kell készíteni és elektronikusan elküldeni a email címre, legkésőbb 2022. január 4-én 12.00 óráig. Az egyes szakok témakörei és a dolgozat formai követelményei a kar honlapján (https://econ.unideb.hu/hu/node/159) megtalálhatók. A felvételi pont (max. 40) a felvételi bizottság által a dolgozatra adott pont lesz.
   
 • A felvételi vizsga díjának (szakonként 4.000 Ft) befizetésére átutalással van lehetőség (befizetési határidő 2022. január 4.), az alábbiak szerint:
  • Számlatulajdonos számlaszáma: 11738008-21489815
  • Számlatulajdonos neve: Debreceni Egyetem (Debrecen, Egyetem tér 1.)
  • Összeg: 4000 Ft (ahány szakra jelentkezik, annyiszor 4.000 Ft)
  • Átutalás közleménye: 1H2GBA00MFEL/247, Felvételiző Neve
    
 • Az E-felvételi felületre a következő dokumentumokat kell minden jelentkezőnek feltölteni:
  • oklevél, vagy igazolás az oklevél kiállításáról,
  • hivatalos igazolás az oklevél minősítéséről azoktól, akiknek az oklevele nem tartalmazza a minősítést,
  • többletpontra jogosító igazolás(ok),
  • MBA szakra jelentkezőknek munkahelyi igazolás arról, hogy mióta áll munkaviszonyban

 

2021. október 15.

DE Gazdaságtudományi Kar Tanulmányi Osztály 

Tájékoztató letöltése

Frissítés dátuma: 2021.10.19.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.