Keresztféléves felvételi tájékoztató 2021

2021. évi keresztféléves felvételi tájékoztató
mesterképzésre való jelentkezéshez

 

A 2021. februártól induló mesterképzésekre való jelentkezés elektronikusan történik a www.felvi.hu honlapon /E-felvételi/ .
Jelentkezési időszak: 2020. október 15 -  november 15.

(Hiánypótlási határidő: 2021. január 11.)

 • Az előzetes kreditelismertetéshez szükséges adatlapokat, melyek megtalálhatóak a kar honlapján (www.econ.unideb.hu) Hallgatóknak/Szakok/Mesterképzések oldalon az adott mesterszaknál: ’Letölthető adatlap kreditek elismertetéséhez’)  2020. november 15-ig  kérjük a  DE Gazdaságtudományi Kar Tanulmányi Osztály 1-es irodájában leadni, vagy postai úton beküldeni.  (Cím: DE GTK Tanulmányi Osztály, 4002 Debrecen, Pf. 400) Az adatlapokhoz kérjük mellékelni a leckekönyv/elektronikus index/törzslap/oklevélmelléklet másolatát!
  Nem kell kredit elismerési adatlapot küldeniük azoknak, akiknek az előzetes végzettsége a jelentkezési mesterszakon teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe (a képzési és kimeneti követelmények – 18/2016. (VIII. 5.) EMMI rendelet alapján).
  A kar által indított képzésekről részletes tájékoztató a www.felvi.hu honlapon a Felsőoktatási felvételi tájékoztató 2021. februárban induló képzések című kiadványban található.

   
 • A személyes megjelenést igénylő felvételi szakmai és motivációs elbeszélgetés helyett minden felvételizőnek a jelentkezési szakja(i)nak megfelelően (minden jelentkezési szakjára külön-külön) egy 10 oldalas beadandó dolgozatot kell készíteni és elektronikusan elküldeni a  email címre legkésőbb 2021. január 4-ig. Az egyes szakok témakörei és a dolgozat formai követelményei a kar honlapján (https://econ.unideb.hu/hu/node/159) megtalálhatók. A felvételi pont (max. 40) a felvételi bizottság által a dolgozatra adott pont lesz.
   
 • A felvételi vizsga díjának (szakonként 4.000 Ft) befizetésére átutalással lesz lehetőség (befizetési határidő január 4.), az alábbiak szerint:

  Számlatulajdonos számlaszáma: 10034002-00282871
  Számlatulajdonos neve: Debreceni Egyetem (Debrecen, Egyetem tér 1.)
  Összeg: 4000 Ft (ahány szakra jelentkezik, annyiszor 4.000 Ft)
  Átutalás közleménye: 1H2GBA00MFEL/247, Felvételiző Neve

 

 • Az E-felvételi felületre a következő dokumentumokat kell minden jelentkezőnek feltölteni:
 • oklevél, vagy igazolás az oklevél kiállításáról,
 • hivatalos igazolás az oklevél minősítéséről azoktól, akiknek az oklevele nem tartalmazza a minősítést,
 • többletpontra jogosító igazolás(ok),
 • MBA szakra jelentkezőknek munkahelyi igazolás arról, hogy mióta áll munkaviszonyban
 • kreditelismerési határozat (postai úton küldjük)

 

2020. október

DE Gazdaságtudományi Kar Tanulmányi Osztály 

Frissítés dátuma: 2020.10.19.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.