A jövő sportja – a jövő hallgatói

2019, december 9 - 09:36
A sporttudomány és a -gazdaság világába kalauzolta a középiskolásokat a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara az idei jubileumi Ihrig Károly Tanulmányi Versenyén. A döntős csapatok az e-sportban rejlő lehetőségekre mutattak rá pályamunkáikban.

Az intézmény Gazdaságtudományi Kara (DE GTK) idén tizedik alkalommal szervezte meg a tanulmányi versenyét a pályaválasztás előtt álló fiataloknak azzal a céllal, hogy a középiskolások megismerhessék a kar tudományterületeit. Az idei megmérettetésre 14 csapat nevezett.

- A feladat ezúttal az volt, hogy mutassák be kreatívan a diákok, milyen társadalmi, technológiai, gazdasági lehetőségek kapcsolódnak az e-sporthoz, erről hogyan lehet meggyőzni a szakembereket és a közvéleményt, illetve ők maguk milyen területen használnák az e-sport adta lehetőségeket – részletezte Bácsné Bába Éva, a DE GTK intézetvezető egyetemi tanára, a verseny szervezője.

A professzor hozzátette, hogy a pályamunkákat két független szakember bírálta el, és a legjobb hat került a december 6-i döntőbe. Köztük egy egri, egy berettyóújfalui, valamint négy debreceni csapat, az egyetem két gyakorlóiskolájának háromfős alakulatai.

A versenyt a Sent On VACation csapat (Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája) nyerte, akik egy nyugat-európai tanulmányúttal lettek gazdagabbak. A második helyen a Cogito ergo sum (Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolája és Kollégiuma) végzett, akik már negyedik alkalommal vettek részt az IKTV döntőjén, ezúttal Campus Fesztivál bérleteket kaptak jutalmul. A bronzérmes „mEn-SPORT” csapat (IQ Gimnázium, Informatikai, Közgazdasági, Nyomdaipari Szakközépiskola és Szakiskola, Eger) tagjai pedig informatikai eszközökből álló ajándékcsomagot nyertek.

Sajtóiroda-TB


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.