Az ország legjobbjai számvitelben a DE hallgatói

2019, március 18 - 16:06
A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának csapata nyerte az idei Bosnyák János Nemzeti Emlékversenyt. A díjátadón Varga Mihály pénzügyminiszter hangsúlyozta: világszínvonalú a hazai számvitelképzés.

Először vettek részt, és győzelmet arattak a Debreceni Egyetem pénzügy-számvitel szakos hallgatói azon az országos szakmai versenyen, melyre idén a Kárpát-medence 13 felsőoktatási intézményéből mintegy 150 hallgató jelentkezett. A Bosnyák János Nemzeti Emlékversenyen két fordulóban mérte össze tudását a 42 csapat.

- Mivel a határon túlról is több résztvevője volt a versenynek, ezért a témát nem a magyar, hanem a nemzetközi számvitel adta, amivel eddig csak érintőlegesen foglalkoztak a hallgatóink, így komoly kihívás volt helyt állniuk. Egy vállalat nemzetközi beszámolóját kellett elemezni, megkeresni az abban rejlő hibákat, és adóstratégiai javaslatot tenni azok javítására – tájékoztatott a debreceni fiatalok felkészítő tanára, Dékán Tamásné Orbán Ildikó.

A DE GTK Számvitel Tanszékét vezető egyetemi docens hozzátette: a pályamunkák közül mindössze hetet juttatott tovább a szakmai zsűri a második, döntő fordulóba, ahol a dolgozatukat prezentálták a közönség előtt a csapatok.

- A Gazdaságtudományi Karon nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy minél több szóbeli vizsgán vegyenek részt a hallgatóink, ezzel is fejlesztve szóbeli előadókészségüket. Ennek eredménye mutatkozott meg a döntőben, hiszen a jól sikerült esettanulmány mellett a csapatunk kiváló kommunikációs készsége is szerepet játszott abban, hogy mindent elsöprő sikert arattak a DE GTK hallgatói – fogalmazott Dékán Tamásné Orbán Ildikó.

A győztes csapat tagjainak – Póta Cserne Panka, Borók Réka, Józsa Priscilla, Csányi Dávid (mindannyian a DE GTK harmadéves pénzügy-számvitel szakos hallgatói) – a pénzügyminiszter adta át az első helyezettnek járó díjat és okleveleket. A Budapesti Corvinus Egyetemen tartott eredményhirdetésen Varga Mihály hangsúlyozta, hogy a számviteli szakemberek képzése stratégiai érdek a nemzetgazdaság számára.


- A kormány számít a könyvelőkre, akik legalább olyan fontos szereplői a feketegazdaság elleni küzdelemnek, mint az adóhivatal. Kétségtelen, hogy ez az egyik legfelelősségteljesebb szakma, hiszen egy jól felkészült, adó- és számviteli szabályokban jártas szakember legális módon jelentős összeget spórolhat meg ügyfelének. Ennek a versenysorozatnak a színvonala és eredményei is jól mutatják, hogy a hazai számviteli képzés világszínvonalú – emelte ki a tárcavezető.

A Debreceni Egyetem csapatának felkészítői: Dékán Tamásné Orbán Ildikó, Fenyves Veronika, Becsky-Nagy Patrícia és Kiss Ágota, akik a DE GTK Számvitel és Pénzügyi Intézet oktatói. 

Sajtóiroda - TB


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.