Megizzasztottuk Berki Krisztiánt

2019, február 1 - 09:08
Hiába neveztek el róla tornaelemet, hiába az olimpiai bajnoki cím, a mikroökonómia tanár még tőle is tud nehezet kérdezni. A félévi vizsgák apropóján beszélgettünk a Debreceni Egyetem világbajnokságra és szakdolgozatírásra készülő hallgatójával, Berki Krisztiánnal.

A kiváló sportoló a DE Gazdaságtudományi Kar sportszervező szakán tanul, és habár nem igazán szereti a könyveket bújni, mégis mindent megtesz azért, hogy megszerezze első diplomáját.

- Ez a félévem egy picivel gyengébb lett, mint az előző, de a távlati célokat tekintve azért jól állok. Csütörtökön vizsgáztam mikroökonómiából és angolból, egy kicsit megizzasztottak a tanárok, de azért sikerült mindkettő – mesélte boldogan. Hozzátette: a Debreceni Egyetem mentorprogramja révén nagyon sok segítséget kapok abban, hogy a tanulás is gördülékenyen menjen az edzések mellett. Igaz, néha én is tudok olyan információkat adni élsportolóként, ami egy kis pluszt adhat az egyes tantárgyakhoz.

A tanulás mellett természetesen a felkészülést sem hanyagolja el a komoly vállműtéten átesett Berki Krisztián, aki elárulta, hogy edzője mindkét területen a maximumot várja tőle. 

- Most már van egy jó és egy még jobb vállam, el tudtuk kezdeni fokozatosan a terhelését, egyelőre jól reagál rá. Vannak napok, amikor az időjárás miatt kicsit érzékenyebbek a műtéti hegek, de többségében folyamatosan tudok edzeni. Szeretnék minél előbb formába lendülni, és visszahozni azt, amit a 2017-es Európa-bajnokságon a közönség láthatott tőlem Kolozsváron. Arra a gyakorlatra tudok majd építkezni az stuttgarti világbajnokságra, ami ősszel lesz, és ami belépőt jelenthet a tokiói olimpiára – mondta bizakodva az élsportoló.

A felkészülés közben hozzá kell látnia a szakdolgozatíráshoz is, amelynek témája igazán testhezálló: a magyar tornasport gazdasági helyzete. Ha minden akadályt sikeresen vesz az egyetemen, akkor ősszel diplomázhat, de – ahogy fogalmazott - úgy belejött a tanulásba, hogy abba sem akarja hagyni.

- Ha sikerül megszerezni a sportszervező diplomám, akkor szeretném még tovább képezni magamat, hiszen nem tudom, mit hoz a jövő. Nyilván szeretnék a tornasport közelében maradni, úgyhogy a Debreceni Egyetem sportközgazdász mesterszakja éppen ideális lenne számomra.

Sajtóiroda -TB 

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.