Logisztika a gyakorlatban

2018, december 13 - 10:25
Valós ipari körülmények között is használhatók azok a logisztikai megoldások, melyeket a Gazdaságtudományi Kar hallgatói dolgoztak ki a Debreceni Egyetem és a Trans-Sped Csoport különleges versenyére.

Az egyetem Gazdaságtudományi Kara és a komplex logisztikai szolgáltatásokban piacvezető cég első alkalommal hirdette meg közös logisztikai esettanulmányt megoldó versenyét, amelynek során létező logisztikai kihívásokra kellett javaslatokat kidolgozniuk a hallgatóknak.

- A megmérettetés legfontosabb célja, hogy hallgatóink az előadásokon átadott ismeretek mellett a gyakorlati élet szakmai kihívásaival is találkozzanak. A versenyfeladatot gyakorlott szakemberek fogalmazták meg, a hallgatók a kidolgozott koncepcióikat szintén szakmai közönség előtt mutathatták be, a nap végén pedig megnézhették, hogy az adott problémának a megoldása hogyan működik a valóságban. Ez megerősítheti a fiatalokat abban, hogy amit tanulnak, az a valóságban is alkalmazható, ezzel a gyakorlati tudással felvértezve pedig könnyebben boldogulnak majd a munkaerőpiacon – hangsúlyozta Felföldi János, a DE GTK Alkalmazott Informatika és Logisztika Intézetének igazgatója.

- Társadalmi felelősségvállalási küldetésünk, hogy támogassuk a logisztikát oktató intézményeket, ugyanis folyamatosan növekvő szolgáltatóként a szakmai utánpótlás biztosítása kulcsfontosságú az iparágban. Éppen ezért keressük az együttműködési pontokat a Debreceni Egyetemmel is, és mindig élünk a lehetőséggel, hogy a fiatalokat megszólító eseményekben részt vehessünk, melyek az aktuális ismeretek magas szintű átadására különösen alkalmasak. Emellett nem titkolt szándékunk megtalálni azokat az ambiciózus diákokat, akiket tanulmányaik végeztével akár állásajánlattal is megkereshetünk – nyilatkozta Elek Gergő, a Trans-Sped Csoport logisztikai igazgatója.

A versenyen négy csapat jutott döntőbe, akik a rendezvény végén a működő gyakorlatként használt megoldást a Trans-Sped Csoport telephelyének bejárásán ismerhették meg. A hallgatók szakmai felkészültségét igazolta, hogy a megoldási javaslatok közül többet valóban úgy alkalmaz a cég, ahogyan a versenyzők papírra vetették.

Az esettanulmány megoldó verseny az EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00007 - "Tehetségből fiatal kutató" - A kutatói életpályát támogató tevékenységek a felsőoktatásban című projekt keretében került megvalósításra.

Sajtóiroda-TB


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.