Egészséggyár a GTK-n

2018, december 7 - 13:32
A jövő egészségtudatos munkavállalóját, munkáltatóját és kormányzatát mutatták be a középiskolások a Debreceni Egyetem Ihrig Károly Tanulmányi Versenyén.

Az intézmény Gazdaságtudományi Kara (DE GTK) idén kilencedik alkalommal szervezte meg a tanulmányi versenyt a pályaválasztás előtt álló fiataloknak azzal a céllal, hogy a középiskolások megismerhessék a kar tudományterületeit. Az idei megmérettetésre 20 csapat küldött be pályamunkát.

- A feladat ezúttal az volt, hogy mutassák be kreatívan a fiatalok, hogyan képzelik el a jövő egészségtudatos munkavállalóját, munkáltatóját, kormányzatát. Dolgozzák ki egy projektben, mit tehetünk egészségünk megőrzéséért, milyen táplálkozási, mozgás- és életmódprogramok segíthetnek az „egészség-termelésben”, illetve mi az „egészség-befektetés” ára – részletezte Bácsné Bába Éva, a DE GTK tanszékvezető egyetemi docense, a verseny szervezője.

A pályamunkákat két független szakember bírálta el, a legjobb hat került a decemberi döntőbe. Köztük egy egri, egy kisvárdai, egy berettyóújfalui, valamint három debreceni csapat: a Tóth Árpád Gimnázium és az egyetem két gyakorlóiskolájának, a Kossuth Gyakorló és a Balásházy háromfős alakulatai.

A versenyt a „HáRmas” csapat (Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája) nyerte, akik egy nyugat-európai tanulmányúttal lettek gazdagabbak. A második helyen az egri Egészséges IQ (IQ Pont Gimnázium, Informatikai, Közgazdasági, Nyomdaipari Szakközépiskola és Szakiskola) végzett, akik Campus Fesztivál-bérleteket kaptak jutalmul, míg a bronzérmes „egÉSZségesek” (Tóth Árpád Gimnázium) csapata multimédiás eszközökből álló ajándékcsomagot nyert.

Sajtóiroda-TB


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.