Egyetemünk hírei az Alföld TV-n

2018, június 1 - 11:06
Szoboravató, sárgulási felvonulás, jubileumok, kitüntetések, szakmai konferenciák – a Debreceni Egyetem legfontosabb híreiről, eseményeiről tudósított májusban is a Díszudvar magazin.

Az Alföld Televízió műsorában szó lesz arról, hogy májustól már két neves államférfi emlékműve fogadja a látogatókat a Debreceni Egyetem Főépülete előtt. Tisza István szobra mellett, az intézmény történetében szintén meghatározó Klebelsberg Kunó emlékművét avatták fel.

Összeállítás készült a General Electric Beszállítói Fórumáról, amelyet több mint ötven vállalat részvételével rendeztek meg a Debreceni Egyetemen. A rendezvényen az intézmény márciusban létrehozott új egységét, a műszaki képzések fejlesztését támogató Mérnöki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézetet is bemutatták.

Beszámolót láthatnak az Állam- és Jogtudományi Kar 15. Doktorandusz Konferenciájáról, valamint arról, hogy öt új kihelyezett tanszéket hozott létre vállalati partnereivel közösen a Természettudományi és Technológiai Kar.

Megtudhatják, hogy kik kapták idén az Általános Orvostudományi Kar Kompecher István és Fornet Béla emlékérmeit, valamint hogy milyen célokat tűzött ki a DEAC felnőtt jégkorongcsapatának új vezetőedzője, David Musial.

Kiderül, hogyan ünnepelte a motoros szívsebészet 50., valamint a szívsebészeti épület átadásának 25. évfordulóját a Klinikai Központ, illetve miért a Debreceni Egyetemen tartotta első magyarországi szakmai tanácskozását az Európai Trauma és Disszociáció Társaság.

Tudósítást láthatnak emellett a 21. Malignus Lymphoma Konferenciáról, a Fiatalok Fórumáról, a 25. Búzatanácskozásról és a Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpontjában megrendezett Magyar Egyetemi-Főiskolai Vívó Országos Bajnokságról.

Megcsodálhatják minden idők legnagyobb szabású sárgulási felvonulását, amelyen nem csak az idén végző agrár- és gazdaságtudományi szakos, hanem az egykori gazdászhallgatók is részt vettek, hogy együtt ünnepeljék az idén 150 éves az agrár-felsőoktatást Debrecenben.

A műsor végén pedig ellátogathatnak a Zeneművészeti Kar első Könnyűzenei Napjaira, amelyen teltház előtt mutatkoztak be a februárban indított könnyűzenei kurzus résztvevői.

Sajtóiroda - TB

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.