A brit nagykövet a Brexit-ről

2018, március 1 - 15:18
A Debreceni Egyetemen tartott előadást csütörtökön az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete. Iain Lindsay az uniós kilépésről, a Brexitről, és a jövőbeni magyar-brit kapcsolatokról beszélt a hallgatóknak és az oktatóknak a Gazdaságtudományi Karon.

Az Egyesült Királyság magyarországi nagykövetét Bartha Elek oktatási rektorhelyettes, Szakály Zoltán, a Gazdaságtudományi Kar dékánhelyettese és Nábrádi András, a Gazdálkodástudományi Intézet vezetője fogadta a Debreceni Egyetemen.

Iain Lindsay hallgatóknak és oktatóknak tartott előadást a Brexitről a Böszörményi úti campuson. A nagykövet hangsúlyozta: az Egyesült Királyság a jövő évi  kilépés után sem fordít hátat Európának.

- Elhagyjuk ugyan az Európai Uniót, és kilépünk az uniós intézményrendszerből, de továbbra is büszke tagjai leszünk az európai nemzetek családjának, hiszen Norvégia, Svájc, Oroszország vagy Szerbia sem kevésbé európai attól, hogy nem tagja az EU-nak, mint, ahogy a 2004-es uniós csatlakozása előtt Magyarország sem volt kevésbé európai nemzet- emelte ki Iain Lindsay.

A nagykövet hozzátette: Mindannyiunk érdeke, hogy az Unió sikeres legyen, az Egyesült Királyság pedig továbbra is vezető szerepet akar vállalni ezen cél elérésében, egy átfogó és különleges partnerség keretében. 

A nagykövetet a Gazdaságtudományi Kar és a Magyar Közgazdasági Társaság megyei szervezetének meghívására érkezett az egyetemre.

-Iain Lindsay nagykövet urat azért hívtuk meg, hogy beszéljen a Brexit, az Egyesült Királyság uniós kilépésének előnyeiről és hátrányairól. Ez mit jelent a briteknek és mit jelent az Unióban maradó országoknak, milyen gazdasági hatásai lesznek? Emellett az is felmerül, hogy mi lesz az Egyesült Királyságban dolgozó magyarokkal a kilépés után- mondta Nábrádi András, a Gazdálkodástudományi Intézet vezetője, a  Magyar Közgazdasági Társaság megyei elnöke.  


A csütörtöki rendezvény egy programsorozat része. A Magyar Közgazdasági Társaság megyei szervezete félévente 2 hasonló előadást szervez, neves közgazdászok, politikusok részvételével.

Sajtóiroda - CzA


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.