Divat lett az élménymunka

2017, szeptember 29 - 13:44
Nem vállalja a jól fizető állást a munkavállaló, ha nem tetszik a munka – ezt támasztják alá a legfrissebb hazai kutatások. A legújabb HR-trendekről, és a szakterület aktuális problémáiról tanácskoztak pénteken a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán.

A GTK Vezetés- és Szervezéstudományi Intézete évek óta tagja különböző szakmai szervezeteknek, hogy az elméleti tudás, a kutatások mellett a gyakorlati szférával, illetve más felsőoktatási intézmények munkájával összhangban tudja végezni tevékenységét. Ezúttal a Humán Szakemberek Országos Szövetségével és a Debreceni HR Klubbal közösen szervezett tudományos konferenciát és szakmai fórumot az Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusán, ahova minden eddiginél több szakember érkezett.

- Megtiszteltetés számunkra, hogy helyet adhatunk ennek az éves tanácskozásnak, amelynek telitalálat a témaválasztása, hiszen a globalizáció és a napjainkat jellemző munkaerőpiaci változások az emberi erőforrás menedzsment funkciókra is jelentős hatással vannak. A téma aktualitását és jelentőségét a résztvevők magas száma is igazolja, csaknem 130 szakember érkezett a rendezvényre az ország minden részéről – hangsúlyozta köszöntőjében Szakály Zoltán, a Gazdaságtudományi Kar dékánhelyettese.

A globalizáció és a változás hatása az emberi erőforrás menedzsment funkciókra című konferencián a plenáris ülést követően 7 szekcióban, csaknem 50 előadást tartottak a szakterület hazai képviselői.

- A humán tőke egyre nagyobb szerepet játszik a vállalatok piaci értékének meghatározásában, a folyamatos képzés-fejlesztés, a lifelong learning szemlélet lassan beépül a szervezetek mindennapjaiba. A hagyományos funkciók mellett olyan új tevékenységterületek jelentek meg vagy értékelődtek fel, mint a tudás-, a megtartás-, a generáció-, a kompetencia-, illetve a sokszínűség-menedzsment, de fókuszba került a HR/employer branding, az egészségmegőrzés és a HR-controlling is, sőt nemzetközi szinten munkaélmény-menedzsmenttel is találkozhatunk. Kutatások bizonyítják, hogy ma már nem az anyagiak állnak az első helyen a munkavállalók körében. A magas fizetésnél sokkal fontosabb a fiatalok számára, hogy hol dolgoznak: rugalmas munkakörnyezetet, előre lépési lehetőséget, jó közösséget és élményt szeretnének a munkájukban – részletezte Dajnoki Krisztina, a DE GTK Vezetés- és Szervezéstudományi Intézet igazgatója.

A konferencia és fórum célja a jó gyakorlatok és regionális munkaerőpiaci helyzetkép megismerése volt, ami a cégek gyakorlatában, mindennapjaiban kihívást jelent. A szekciókban elhangzó előadások pedig a tapasztalatcserére, kutatási eredmények, szervezeti sajátosságok bemutatására, és együttműködésekre adott lehetőséget a HR-menedzsment területén, a vállalati, a közszolgálati, a tanácsadói és a felsőoktatás közegében dolgozó szakemberek számára egyaránt.

Sajtóiroda-TB

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.