Boldog sárgulók

2017, május 15 - 11:35
Közösségi rendezvények, sárgulási felvonulás és bál: több mint félezer végzős hallgató búcsúzott az egész hetes hagyományőrző programsorozattal a Debreceni Egyetemtől.

A Gazdaságtudományi-, valamint Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar végzősei számára május 7-13. között szervezett a két kar hallgatói önkormányzata sárgulási hetet. A sárgulásnak kettős célja van: egyrészt a végzősök búcsúznak a várostól, felkeresik a nevezetes helyeket, valamint jelezik az intézménynek, hogy megérettek, mint a búzakalász, tehát készen állnak, hogy tudásukat az egyetem falain kívül is kamatoztathassák.

A 43. alkalommal tartott hét programjai között főzés, éjszakai túra, malacsütés, stand up comedy és tanár-diák est is szerepelt, utóbbinál az egyetemen eltöltött évek elé tartottak görbe tükröt a résztvevők. A Kazánházban minden este neves fellépők garantálták a jó hangulatot.

Nem múlhat el sárgulás felvonulás nélkül. A sárgulási menet 32 lovasfogata csikósok felvezetésével a Böszörményi úti campusról indulva járta körbe a várost. A hagyományos népviseletbe öltözött végzősöket a Kossuth téren is sokan várták, itt Barcsa Lajos alpolgármester és Pető Károly, a Gazdaságtudományi Kar dékánja köszöntötte a sárgulókat. A végzősök tánc- és énektudásukat is megmutatták a főtér nagyközönségének, majd folytatódott a menet. A Debreceni Egyetem Főépülete előtt is népes tömeg fogadta a sárgulókat. Komlósi István, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja mellett az intézmény nevében Jávor András rektori főtanácsadó köszöntötte a végzősöket.

- Finisben van a kompetencia megszerzése, a diploma elnyerése. Ezzel teljes értékű kollégákká válunk. Azonban ne feledjétek, hogy nemcsak hivatást nyertek ezen aktus befejezésével, az államvizsgával, hanem egy közösség, a debreceni öregdiák kör, az alumni tagjává is váltok. Higgyétek el, hogy ehhez a közösséghez tartozni egy útlevél, egy bónusz, amely egész életeteken végig fog kísérni benneteket. Nemcsak azért, mert a tudásotok kimagasló, és ezt az itt szerzett diplomát mindenütt kiemelkedően elismerik, hanem hogy hozzájuttok egy olyan kapcsolatrendszerhez is, amely mindig segíteni fog benneteket – fogalmazott Jávor András.


A sárguló hallgatók tánca mellett csikósbemutatóval is készültek a szervezők. A fogatok visszaérkezését követően a hagyományos korsóavatóra került sor a Böszörményi úti campus főépületének aulájában, ahol a karok vezetőivel és oktatóival koccinthattak a sárguló diákok.

A hetet a tanár-diák vacsorával és sárgulási bállal zárták a hallgatók.

DEHDK Sajtóiroda - SZB
Fotó: Fazekas Balázs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.