A sportközgazdászok élén

2017, március 22 - 16:24
Ismét Borbély Attilát, a Debreceni Egyetem tanárát választotta elnökévé március 21-i, debreceni tisztújító közgyűlésén a Magyar Közgazdasági Társaság Sportközgazdasági Szakosztálya.

A szervezet 2014 decemberében alakult meg Debrecenben az egyetem és a város neves sportszakembereinek részvételével. Az elnökség hároméves mandátuma idén járt le, ezért tartott tisztújítást a jelenleg 60 regisztrált taggal rendelkező szakosztály. A szervezet élére ismét az ötletgazda alapító elnököt, Borbély Attilát, a Debreceni Egyetem tanárát, a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola rector emeritusát választották meg.

- A Magyar Közgazdasági Társaság Sportközgazdasági Szakosztálya országszerte szervez programokat, fórumokat, hogy megossza a terület legfrissebb tudományos eredményeit az érdeklődőkkel. Idén először a budapesti Vizes Világbajnokság előkészületeiről és annak várható gazdasági hozadékáról számolunk be egy fővárosi konferencián, majd szeretnénk egy önálló szekciót szervezni az 55. Közgazdász-vándorgyűlésre Egerbe. Megkezdjük a következő tanácskozás előkészítését is, amelynek jövő ősszel Debrecen ad otthont – vetítette előre a szakosztály jövőbeli terveit Borbély Attila.

A szakosztály társelnöke Bács Zoltán egyetemi tanár, a Debreceni Egyetem kancellárja lett. A titkári feladatokat a jövőben Gergics Tünde közgazdász, a Költségvetési Tanács szakértője látja el. A szakosztály alelnökévé Muszbek Mihályt, a Testnevelési Egyetem c. egyetemi docensét választották.

Az elnökségnek tagjai: Fenyves Veronika, a Debreceni Egyetem tanszékvezető egyetemi docense, Becsky András, a Debreceni Sportcentrum ügyvezető igazgatója, Hámori Tamás közgazdász, tenisz szakedző, Galambos Tamás, a Nemzeti Kereskedőház Kuvaiti Kirendeltségének igazgatója, valamint Dékán Tamás, a Debreceni Sportcentrum gazdasági igazgatója lett. Mandátumuk hároméves szól, 2020-ig tart.

A szakmai konferenciával egybekötött tisztújító rendezvényen Bácsné Bába Éva, a Debreceni Egyetem Sportgazdasági és -menedzsment Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense „Szervezeti munkamegosztás kérdései hazai és nemzetközi labdarúgó kluboknál” címmel tartott előadást, majd Müller Anetta, a DE Sportgazdasági és -menedzsment Tanszék egyetemi docense „A sport- és egészségturizmus aktuális kérdései” címmel ismertette kutatásai eredményeit.

Sajtóiroda - TB


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.