Ismét itt az egyetem lapja

2020, március 20 - 13:43
A Kozma Mihály Futsal kupát elnyerő Sinter FC fotójávval a címlapon megjelent az Egyetemi Élet című lap legújabb száma. A Debreceni Egyetem újságjának márciusi száma egyebek mellett a Kárpát-medencei Tudományos Platform létrehozásával foglalkozik.

A magyar után már az angol nyelvű verziója is letölthető a Debreceni Egyetem egyedülálló egészségügyi applikációjának. Az UD Mediversity programon keresztül a külföldi betegek számára is elérhető a telefonkönyv, a szakrendelések bemutatása és az orvoskereső is – számol be az Egyetemi Élet.

Egy másik írásból kiderül, hogy megalakult a Kárpát-medencei Tudományos Platform, amely gazdaságtudományi területen oktató és kutató szakemberek tevékenységének összehangolására jött létre a Debreceni Egyetem és nyolc magyar nyelven oktató határon túli felsőoktatási intézmény részvételével.

Tradicionális vacsorával, pálinkával és táncházzal köszöntötték a Debreceni Egyetem messziről érkezett hallgatóit a tavaszi szemeszter elején – olvasható a lapban.

Arról is szó esik, hogy együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem, a DEAC és a Honvédelmi Sportszövetség. A cél az úgynevezett honvédelmi sportok népszerűsítése, valamint a honvédelmi képzés elindítása az egyetemen.

Ugyancsak érdekes, hogy a Fusions EU Projekt adatai szerint az Európai Unió éves szinten 88 millió tonna élelmiszerhulladékot termel, amelynek értéke körülbelül 143 milliárd euró. Magyarországon évente csaknem 1,8 millió tonna élelmiszer kerül a szemétbe.

A hagyományokhoz híven az esztendő második hónapjában rendezték meg a tavaly ősszel kezdődött Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa és a Kozma Mihály Futsal Kupa közös nagydöntőit. Az ország legnagyobb egyetemi futballrendezvényének a Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpont sportcsarnoka adott otthont. A küzdelmek végén a címvédő Amen FC együttese a Buzánszky Kupa döntőjében a Made in Italy, a Kozma Mihály Futsal Kupa fináléjában pedig a Sinter FC csapatától kapott ki. A két sorozatban idén összesen 100 együttes indult.

 

Sajtóiroda - OCs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.