Felvételi tájékoztató 2022

2022. évi általános felvételi tájékoztató
mesterképzésre történő jelentkezéshez

A 2022. szeptembertől induló mesterképzésekre való jelentkezés elektronikusan történik (E-felvételi) a www.felvi.hu honlapon.

Jelentkezési határidő:
2022. február 15.

Az előzetes kreditelismertetéshez szükséges adatlapokat, melyek megtalálhatóak a kar honlapján (www.econ.unideb.hu Hallgatóknak/Szakok/Mesterképzések oldalon az adott mesterszaknál: ’Letölthető adatlap kreditek elismertetéséhez’) 2022. február 15-ig  kérjük a  DE Gazdaságtudományi Kar Tanulmányi Osztályára (1-es iroda) eljuttatni. (Postacím: DE GTK Tanulmányi Osztály, 4002 Debrecen, Pf. 400) Az adatlapokhoz kérünk mellékelni kreditigazolást, vagy leckekönyv másolatot az elvégzett tárgyakról!

Nem kell kreditelismerési adatlapot küldeniük azoknak, akiknek az előzetes végzettsége a jelentkezési mesterszakon teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe (a képzési és kimeneti követelmények – 18/2016. (VIII. 5.) EMMI rendelet alapján). További információk az előzetes kreditelismertetésről: https://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/felveteli_tajekoztato/FFT_2022A/4_mesterkepzes/41_kreditelismeres

A kar által indított képzésekről részletes tájékoztató a www.felvi.hu honlapon a Felsőoktatási felvételi tájékoztató 2022. szeptemberben induló képzések című kiadványban található.

A szakmai és motivációs felvételi elbeszélgetés időpontja: 
2022. június 29-30.

(Minden felvételizőnek postai úton értesítést küldünk a pontos időpontról és helyszínről.)
 

Az E-felvételi felületre a következő dokumentumokat kell minden jelentkezőnek feltölteni (https://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/felveteli_tajekoztato/FFT_2022A/1_teendok_hataridok/14_feltoltendok):

  • a 2006. február 1. előtt szerzett magyar felsőfokú végzettséget tanúsító oklevél,
  • külföldi felsőfokú oklevél,
  • hivatalos igazolás az oklevél minősítéséről azoktól, akiknek az oklevele nem tartalmazza a minősítést,
  • a 2003. január 1. előtt szerzett nyelvvizsga bizonyítvány(ok),
  • többletpontra jogosító igazolás(ok),
  • MBA szakra jelentkezőknek munkahelyi igazolás arról, hogy mióta áll munkaviszonyban.

A szóbeli szakmai felvételi elbeszélgetés díja 4000 Ft, melynek befizetéséhez csekket a szóbeli felvételiről szóló értesítéssel együtt postán küldünk.

 

DE GTK Tanulmányi Osztály
 


> A letölthető, pdf változatért kattintson ide <

Frissítés dátuma: 2022.01.27.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.