Dékáni köszöntő

Minden kedves érdeklődőt szeretettel üdvözlünk a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar honlapján!

 

A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara 2014-ben alakult.

A jogelőd karok több évtizedes oktatási és kutatási tapasztalattal rendelkeztek.

Karunk, több mint 5000 fős hallgatói létszámmal a Debreceni Egyetem legnagyobb kara. A GTK alapvető feladatának tekinti az oktatás-képzést, a tudományos kutatást és K+F+I tevékenységet, továbbá törekszik a piaci szolgáltatások fejlesztésére és a karon meglévő tudás hasznosítására. A három missziós tevékenységét (oktatás, kutatás, tudományközvetítés) átfogja a nemzetköziesítés alapelve, amelynek biztosítéka a karon rendelkezésre álló humánerőforrás összetétele és tudása.

A hallgatók 4 felsőoktatási szakképzésben, 8 alapszakon, 12 mesterszakon folytathatják tanulmányaikat. A Kar alap és mesterképzési oktatási palettája a gazdaságtudományi képzési területen túl a sport-, az agrár-, a bölcsészettudományok képzési területeket, valamint a pedagógus képzést is magába foglalja.

A Gazdaságtudományi Kar küldetése olyan minőségi- és felelősségteljes felsőoktatási-, kutató- és fejlesztő tevékenység kialakítása a régióban, amely hozzájárul a nemzeti és nemzetközi eredmények gyarapításához.

 

A kar oktatóinak, tudományos munkatársainak tudományos, kutatási-fejlesztési tevékenysége, szem előtt tartva az Európai Unió támogatási alapelveit és gyakorlatát, a Nemzeti Fejlesztési Tervben megfogalmazott stratégia átfogó céljaihoz kapcsolódva az alábbi fókuszterületekre irányul:

  • Egészségipar gazdasági kutatások,
  • Az élelmiszer-gazdaság gazdasági-piaci elemzése ,
  • Sporttudományi kutatások,
  • Ipar hazai és nemzetközi versenyképesség.

A Kar szervezeti struktúrája úgy került kialakításra, hogy az intézetekben/tanszékeken folyó oktató-kutató munka jól behatárolható legyen, mely tükröződik az adott szervezeti egység elnevezésében is.

Kedves látogató!

Ajánlom figyelmébe a Kar honlapját, jó böngészést kívánok!

 

Prof. Dr. Pető Károly, dékán

Frissítés dátuma: 2021.11.24.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.