Kari Tudományos Diákköri Konferencia a Gazdaságtudományi Karon

A 2022. november 16-án megrendezett Kari Tudományos Diákköri Konferencián összesen 45 TDK pályamunka és előadás, illetve 6 DETEP-es előadás (pályamunka nélkül, kizárólag előadással) került bemutatásra.

A 2022. november 16-án megrendezett Kari Tudományos Diákköri Konferencián összesen 45 TDK pályamunka és előadás, illetve 6 DETEP-es előadás (pályamunka nélkül, kizárólag előadással) került bemutatásra. A hallgatók 8 tagozatban mutatták be munkáikat.

Az elhangzott prezentációkban olyan innovatív témakörök is megjelentek mint az okos stadionok, az ökomarketing és a csevegőrobotok, de terítéken voltak rendkívül aktuális területek is mint például a kőolaj világpiaci ára és az elektromobilitás.

Az esemény diverzitását és a hallgatók tudományos elhivatottságát szemlélteti, hogy az elmúlt 6 év legkimagaslóbb részvételi számait láthatjuk, amelynek részeként 4 idegen nyelvű dolgozat is bemutatásra került.

A tagozatokat vezető elnökök hangsúlyozták a fiatal tehetségek kimagasló prezentációs technikáit, kommunikációs készségeit és szakmai felkészültségeit. A kiemelkedő színvonalú dolgozatok tárgyjutalmakkal, különdíjakkal és minősített helyezésekkel kerültek elismerésre, továbbá a hallgatók döntő többségének a bizottságok javasolják a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK-n) való megjelenést 2023. áprilisban az Agrártudományi, Közgazdaságtudományi, vagy a Testnevelés- és Sporttudományi Szekciók egyikében.

A TDK-ról készített bővebb beszámoló és a bemutatott dolgozatok részletes listája a következő honlapon elérhető:  https://econ-tdk.unideb.hu/tdk-esemeny/kari-tdk-2022-november-16.

TDK fotóalbum megtekintése

Prof. Dr. Dajnoki Krisztina
TDT elnök

Dr. habil. Szőllősi László
TDT alelnök

Legutóbbi frissítés: 2022. 11. 28. 07:52