Turizmus- Vendéglátásmenedzsment Tanszék

A tanszék gondozza a Turizmus-vendéglátás BA szak, a Turizmus-vendéglátás felsőfokú szakképzés szakmai tantárgyait: Turizmus rendszere, Vendéglátás, Szállásadás, Utazásszervezés, Gasztronómiai, Nemzetközi turisztikai kapcsolatok, Turizmus marketing, Turisztikai termék, Turisztikai vállalkozások menedzsmentje, Hungarian Cooking School. A „szakmai törzsanyag” mellett az Egészségturizmus és a Szállodamenedzsment specializációk tantárgyait oktatjuk, koordináljuk. Kiemelt célunk a képzés gyakorlat-orientációja, ezért szállodai- és főzési gyakorlatot, borkóstolót, fürdő-és szállodalátogatásokat szervezünk. A már diplomával rendelkezők részére szakirányú továbbképzési programokat kínálunk: „Wellness és Spa” és „Konferencia- és rendezvénymenedzsment”. Kutatómunkánk az egészségturizmus, a turisztikai desztináció és szolgáltatások fejlesztése, fenntarthatóság, szállodamenedzsment tématerületeket fedi le. Létrehoztuk a TurizmusTudásTér Innovációs Platformot, célunk a térség turisztikai fejlesztése, a turisztikai szolgáltatók és desztinációk versenyképességének erősítése. Együttműködő partnereink: Kirklareli University, a debreceni öt- és négycsillagos szállodák. Tanszékünk képviseli a Kart a Debrecen és Hortobágy Turizmusáért Egyesületben.

Kapcsolódó linkek

 Munkatársaink

Bővebb információ a munkatársakról. (Főbb kutatási területek, főbb oktatott tárgyak)

Frissítés dátuma: 2017.05.30.


v1.0-alpha95